Rusă: Reguli
Ucrainean: Reguli
Azerbaijani: Reguli
Armenian: Reguli
Bielorusă: Reguli
Georgian: Reguli
Kazahstan: Reguli
Kârgâz: Reguli
Letonă: Reguli
Lituaniană: Reguli
Română: Reguli
Tadjik: Reguli
Uzbek: Reguli
Estonian: Reguli

Reguli de cumpărare a bunurilor pe platforma de tranzacționare Platiz.com

Platiz.com este o platformă de tranzacționare care aduce vânzătorului și cumpărătorului direct. Platiz.com acceptă plata de la dvs. a bunurilor vânzătorului pe baza unui acord încheiat anterior cu el. Platiz.com nu este parte la tranzacția dvs. cu vânzătorul și nu este răspunzătoare pentru daune și / sau daune care pot apărea în cazul în care una dintre părțile la această tranzacție nu și-a îndeplinit obligațiile. Platiz.com nu interferează cu procesul tranzacției dvs., ci oferă doar o interfață convenabilă pentru executarea acesteia. Platiz.com nu vă poate garanta 100% onestitatea vânzătorului, dar ia toate măsurile pentru a vă asigura că vânzările de pe podeaua de tranzacționare sunt făcute sincer. Platiz.com nu este responsabil pentru calitatea mărfurilor, dar este responsabilă numai pentru livrarea la timp a bunurilor în caz de plată.

Selecția produselor

În primul rând, trebuie să înțelegeți că cumpărați un produs electronic și că nu aveți posibilitatea să îl atingeți înainte de a cumpăra. După cum arată practica, cele mai multe neînțelegeri privind cumpărăturile online apar deoarece cumpărătorul sa grăbit și a cunoscut în mod necorespunzător termenii de vânzare, livrare sau descriere a mărfurilor. Prin urmare, aveți timp, nu regretați minutul suplimentar și studiați cu atenție toate informațiile despre produsul achiziționat și vânzătorul acestuia.

Atunci când alegeți un produs, vă recomandăm:

Vă atragem atenția asupra faptului că printre alte bunuri puse în vânzare pe podeaua noastră de tranzacționare există așa-numitele "bani de joc" pentru diferite jocuri online. În majoritatea cazurilor, imediat după efectuarea plății, veți primi un cod unic, care trebuie să îl informați pe vânzător împreună cu detaliile jocului, în schimbul bunurilor specificate în descriere. Pentru alegerea acestui tip de produs, vă sfătuim să acordați o atenție deosebită. transferul de bani din joc se face în afara platformei noastre de tranzacționare și controlează livrarea unor astfel de bunuri, nu avem nicio șansă. Nu mai puțin îndeaproape, trebuie să tratăm așa-numitele "precomenzi" ale ceva. Vă recomandăm să cumpărați aceste bunuri numai de la vânzătorii cu care ați lucrat mult timp (de mai multe ori ați cumpărat bunuri de la ei) și sunteți încrezători în decența lor.

Plata pentru bunuri

Pentru a plăti bunurile, trebuie să alegeți una dintre metodele cele mai convenabile de plată din pagina descrierii și să faceți clic pe butonul "Cumpărați acum". Veți fi redirecționat (ă) la serviciul universal de plată "Oplata.info", unde urmați instrucțiunile, completați procedura de plată. Pentru mai multe informații despre toate metodele de plată posibile, consultați secțiunea " Cum se plătește ".

Primirea mărfurilor

Platiz.com este o platformă de tranzacționare cu livrare instantanee de bunuri. Accesați toate bunurile pe care le primiți imediat după plată - nu trebuie să așteptați un minut pentru a începe să utilizați produsul plătit. Dacă ați cumpărat o carte sau un program, imediat după plată veți primi un link de descărcare, dacă ați cumpărat o cartelă preplătită, veți primi toate detaliile acestei cărți (numărul de serie, codul PIN) sau imaginea scanată etc.

Dacă în timpul plății sau primirii bunurilor a avut loc un fel de defecțiune și fondurile au fost între timp retrase din portofelul dvs. electronic (cont, carte etc.), puteți primi bunurile plătite în orice moment în secțiunea Achizițiile mele . Trecerea rapidă la această secțiune puteți face din orice pagină a site-ului nostru, folosind link-ul din colțul din dreapta sus al paginii.

Revizuirea produselor

Despre fiecare produs achiziționat pe podeaua noastră de tranzacționare, puteți să părăsiți și, dacă este necesar, să vă schimbați feedbackul. Pentru a face acest lucru, în zona Achizițiile mele , selectați o metodă de plată, conectați-vă și în tabelul care apare cu o listă a tuturor achizițiilor faceți clic pe numele produsului pentru care doriți să lăsați feedback. După cum am descris mai sus, feedbackul afectează ratingul vânzătorului. În plus, un feedback negativ (cu un rating de "rău") blochează temporar activitățile unui vânzător care nu are un certificat personal. Vă atragem atenția asupra faptului că puteți lăsa o revizuire negativă în cel mult 30 de zile de la cumpărare.

Dacă am fost amăgit?

Mai întâi de toate, nu vă faceți griji și nu vă puneți în panică. După cum arată practica, în majoritatea cazurilor nu este o fraudă, ci o neînțelegere. Cele mai multe neînțelegeri apar deoarece fie cumpărătorul a citit în mod inexistent termenii vânzătorului și descrierea bunurilor, fie vânzătorul a explicat vag ce a vândut și cum.

Deci, dacă credeți că sunteți o victimă a înșelăciunii, secvența de acțiuni ar trebui să fie aceasta:

  1. Mai întâi, citiți cu atenție descrierea mărfurilor și termenii achiziției. Dacă a fost lipsa dvs. de atenție, contactați vânzătorul, explicați situația și încercați să rezolvați problema cu el. Cel mai probabil vânzătorul vă va întâlni.
  2. Dacă credeți că produsul primit nu corespunde descrierii, lăsați un feedback negativ despre produs. Pentru a face acest lucru, în secțiunea My purchases , conectați-vă, selectați produsul dorit și lăsați feedback-ul cu o evaluare "rea". Dacă în termen de 24 de ore vânzătorul nu lasă un comentariu asupra feedbackului dvs. sau nu vă contactează, informați administratorul platformei de tranzacționare cu numărul contului.

    • În cazul în care vânzătorul nu este identificat prin disponibilitatea unui certificat personal al sistemului WebMoney Transfer, mărfurile expuse de acesta vor fi blocate automat. În plus, vânzătorul va fi anunțat că este necesar să vă contacteze. Dacă vânzătorul nu ne furnizează informații despre primirea unui pașaport personal în termen de 30 de zile, administrația Platiz.com va restitui fondurile din contul vânzătorului minus comisionul de servicii de 0,5%.
    • În cazul în care vânzătorul deține un certificat personal al sistemului WebMoney Transfer, toate problemele legate de posibilitatea restituirii sunt soluționate prin negocierea "vânzătorului-cumpărător" în cadrul analizei de feedback negativ și, dacă este necesar, prin aplicarea la arbitrajul WebMoney.

  3. Folosind corespondența internă pentru bunurile din zona Achizițiile mele , scap de vânzător și încercați să rezolvați problema.
  4. Dacă problema nu poate fi rezolvată printr-o înțelegere amiabilă și intenționați să depuneți o plângere împotriva vânzătorului, Platiz.com va acționa ca martor al tranzacției și va furniza instanței toate informațiile vânzătorului disponibile, precum și informații privind circumstanțele tranzacției în litigiu.

norme

Descărcați Reguli